Start | Om oss

Kort om Kodmyrans "e-handelsresa"

Vi på Kodmyran har jobbat med e-handel sedan början av 2000 talet. Det låter inte som så länge, men med tanke på hur fort utvecklingen inom e-handeln går, så har det skett en hel del under tiden. Man kan säga att vi varit med under den moderna e-handelns födelse och hela dess framväxt.
 
Vi var med när sidor med ramar var standard, innan det mer moderna sättet att koda webbsidor med divvar kom. Det var också då som Seo blev vanligare på e-handelsajter och det var då vi började jobba med det. Vi var med innan sajter var responsiva och man använde sig av flera olika designmallar för olika enheter. I dag ser gamla sajter ut som rena skämtet, men de fungerade då.
 
Vi var med på den tiden en kortbetalning kostade 19 kronor eftersom bankerna inte ville ha inlösen på webben. Det ansågs av dem suspekt och osäkert. Sedan den tiden har vi sett priserna sjunka till betydligt trevligare nivåer, och ingen bank i dag anser att internetbetalningar är något konstigt. Faktum är att de skapat Swish, ett av de mer populära betalsätten för e-handel i dag.
 
Vi var med på den tiden när frakterna var så höga att det knappt gick att skicka ett paket lönsamt som liten e-handlare. Vi har bjudit konsumenter på mer fraktkostnad genom åren än vi riktigt tycker om att tänka på. Tills vissa fraktbolag, efter mycket tjatande på deras säljare, började inse att det här med e-handel kanske är något som kan bli lönsamt, och de började hålla lite humanare priser. Vi var med som en av de första företagen som byggde in val av utlämningsställe i för Posten i vår egen butiks kassa, ungefär 10 år tidigare än det blev vanligt. Det kunde vi göra tack vare att vi genom deras kontaktperson med e-handeln, Arne på Posten, fick filer från posten varje natt med deras utlämningsställen. I dag sköts detta oftast via olika fraktcheckouter.
 
Vi var med när bolaget Kreditor föddes, och var en av deras allra första kunder. De började erbjuda faktura på webben, och tog hela kreditrisken. På grund av det förändrades spelreglerna för e-handeln totalt! Det låter inte som en sådan stor sak i dag, men det var det då! Innan hade e-handlarna aldrig varit säkra på att de skulle få betalt, men nu visste man att man skulle få sina pengar. Även konsumenten kunde känna en större trygghet eftersom man visste att man skulle kunna betala efter man fått sina varor och att man inte behövde göra förskottsbetalningar till bolag man inte hört talas om. Idén känns säkert igen, och bolaget heter numer Klarna och är rätt välkänt även ute i världen.
 
Att bero på Klarna så var vi med på den tiden när alla byggde sina egna kassor, och man hade avtal med ett flertal olika betalleverantörer. Det var krångligt för handlarna och skapade massor med extra administration. Sedan såg vi checkouterna födas, varav vi självklart var med och utvecklade den första tillsammans med Klarna, och vi var även med bland de första kunderna på den.
 
Det finns få plattformsleverantörer i dag som varit aktiva lika länge som oss, och som följt e-handeln på så nära håll. Det finns ingen annan som också varit e-handlare under hela denna tid. Vi har på grund av detta, en helt unik inblick, både i e-handeln och i våra kunders verklighet, eftersom vi delat den under så lång tid. 
 
 

E-HANDLARE SEDAN 2003, E-HANDELSPECIALIST OCH
PLATTFORMSLEVERANTÖR SEDAN 2007

 
Kontakta oss!
 
 
Vi hjälper dig lyckas med din ehandel!