Boktips för företagare och e-handlare
  • Först ut är Don’t make me think! av Steve Krug, en tänkvärd bok som borde läsas av alla som designar webbsidor och jobbar med e-handel. En hel del om användbarhet och design för att kunderna ska få det så enkelt som möjligt.
  • En annan klassiker som alla borde läsa som jobbar med webb är Användbarhetsboken av Thomas Sundström. Den börjar vara lite gammal men är trots det still going strong.
  • Jag gillar en del av Stefan Ekbergs böcker som ges ut av hans förlag redaktionen, och Gerillaföretagaren som är en sådan bok, borde alla företagare läsa. Mycket är sunt förnuft och saker som sagts tidigare, men man hittar i alla fall en hel del guldkorn i den. Handlar om att marknadsföra sitt företag med små medel.
  • Även Allt du måste veta om säljande hemsidor, och 99 hemligheter som får dig att lyckas med direktmarknadsföring är klart läsvärda böcker. Både dessa också skrivna av Stefan Ekberg från redaktionens förlag. De kan ibland gå in lite i varandra men ofta är det saker som tål att upprepas.
  • Konsten att skriva så att dina kunder vill köpa, Lär dig hemligheten bakom effektiva reklamtexter, skriven av Jack Hansen är en annan läsvärd bok. Man lär sig en hel del om vad man ska tänka på när man vill sälja sin produkt.
  • Web design for ROI: Turning browsers into byers & prosprects into leads av Lance Loveday, är en bok alla e-handlare bör läsa. Massor med matnyttig information om hur du designar så att dina besökare blir kunder. Lite amerikaniserad såklart, men ändå med massor att använda sig av även i Sverige.
  • Delivering happiness av Tony Hsieh, handlar om skoföretaget Zappos i Usa, vars kundservice är makalös. En inspirationsbok för alla e-handlare
  • Vi bör heller inte glömma Björn Lundéns Prissättning, en praktisk handbok. Den rekommenderas till alla e-handlare, för ta betalat är lätt, men att sätta rätt pris på sina varor och tjänster. Det är supersvårt!
  • En annan klassiker som kommit i ny upplaga är The Long tail av Chris Andersson, lär er att sälja mindre av mer. För en e-handlare som exempelvis amazon är long tail en del av grundidén, och vem vill inte bli nästa amazon?
  • Sedan har vi naturligtvis konverteringsguruns Bryan Eisenbergs böcker, waiting for your cat to bak och Always be testing. Suveräna att läsa när man funderar över konvertering och a/b testning

Det var lite av vad jag rekommenderar som grundläsning för en e-handlare. Sedan finns det en hel del fler naturligtvis som är bra, men det var mitt lilla grundkit.

Ja tack, jag vill ha checklistan!

Vi är lite jobbiga och ber om några uppgifter först, som motprestation...

Vi använder endast dina kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster.
Läs mer i vår integritetspolicy