Start | Ehandelslösningar | Headless
 
 

Vad är headless e-handel?

 
Headless är från början ett engelskt begrepp som nu har spridit sig till oss här i Sverige. Det betyder kort och gott att man separerar själva e-handelslogiken och affärsprocesserna, från butikens frontend, eller designen av webbutiken. På så sätt skiljer man helt på e-handelns affärsprocesser och visningen ut mot kund.
 
För att detta ska fungera är en headlesslösning alltid byggd på moderna APIer som gör att du kan koppla på alla möjliga typer av system, tjänster och pugins. Det är alltså inte bara frontenden eller CMS system du kan välja att koppla på, du kan även ha olika specialisterade söktjänster, affärssytem, Pimsystem, lagersystem, m.m. beroende på vilka behov just din e-handel har.
 
Kodmyran Commerce headlessplattform kan användas tillsammans med valfritt CMS, exvis Wordpress, Episerver m.f.l
 
 
 
 

För vem passar en headlesslösning?

 
 • För dig som växer snabbt och behöver stor flexibilitet i att kunna förändra olika delar av din verksamhet
   
 • För dig som vill kunna välja det bästa för din verksamhet av olika system och koppla dem mot din headlesslösning. Du kan då själv välja söktjänster, tjänster för retargeting, betalning, frakt, pimsystem, affärsystem, kopplingar till försäljningskanaler mm.
   
 • För dig som vill sätta ihop en best-of-breed lösning av tredjepartsleverantörer.
   
 • För dig som vill kunna styra designen in i minsta detalj och inte vara beroende av ett speciellt CMS.
   
 • För e-handlaren som som kanske bara vill skapa en kampanjsida för en enda produkt, och behöver ett bra system bakom.
   
 • Du som vill kunna byta designbyrå och utvecklare utan problematik för din frontend. Du som vill kunna välja den byrå eller utvecklare du vill jobba med och som skapar den bästa kundupplevelsen för dina kunder.
   
 • Du som inte vill bli beroende av en leverantör och inte känna dig instängd i ett system när du växer. Du ska definitivt titta på en headlesslösning.
 
 
 
 
 
 

Headlesslösning ger dig best-of-breed fördelar

Du har möjligheten att sätta ihop en best-of-breed lösning av tredjepartsleverantörer. Det finns en anledning till att trenden går mot att använda ”specialistaktörer” på respektive del. Man blir helt enkelt mer konkurrenskraftig om man använder den bästa sökmotorn istället för den inbyggda, eller det bästa betalningssystemet istället för något eget.
 
Med en Headlesslösning kan du enkelt välja det bästa av allt för dina behov. Och det allra bästa av allt är, att om du inte är nöjd med det du valt kan du enkelt byta ut det delsystemet utan att behöva byta hela din systemlösning.
 
 
 
 
 
 
 

Optimera kundupplevelsen med headless, välj CMS själv!

Du är inte låst av ett begränsat CMS system. Du kan själv välja vilket CMS du vill använda och hur din frontend ska se ut, och du blir inte lika låst i ett CMS och till ett utseende på frontenden som med en vanlig e-handelsplattform.
 
Är du inte nöjd går det enkelt att bara byta, utan att behöva byta ut hela e-handelsplattformen. Du kan fortfarande arbeta som du är van, och du behöver aldrig tänka på migrering av data och kunduppgifter vid ett byte av CMS, det är bara att byta.
 
Du kan byta designbyrå och utvecklare utan problematik för din frontend, eftersom alla kärnprocesser finns i headless-ehandelsplattformen. Du blir inte inlåst utan du kan välja den byrå eller utvecklare du vill jobba med och som skapar den bästa kundupplevelsen för dina kunder.
 
 
 
 
 

Flexibelt och skalbart

Eftersom fronten är skild från e-handelsplattformen så påverkas du mindre av framtida uppgraderingar av gränssnittet i jämförelse med en traditionell plattform.
 
Med en Headlessplattform kan du också jobba mycket snabbare i frontenden eftersom den är helt skild från backend. Många vill kunna lägga ut nyheter och uppdatera sin sajt i frontenden varje dag, och det är betydligt enklare när du inte är låst av att systemen bakom också behöver uppdateras. Det går snabbare helt enkelt.
 
Du kan enkelt byta ut de delar du behöver och skala upp allteftersom din verksamhet växer. En headlesslösning är oerhört anpassningsbar och självklart kan du också skapa egen funktionalitet som du har behov av genom att skapa egna moduler till den. Det ger dig möjligheten att anpassa lösningen helt efter verksamhetens behov och att skapa nya funktioner helt efter dina önskemål och när du växer.
 
 
 
 
 

Känn dig inte inlåst!

Ett Headlesssystem uppgraderas och vidarutvecklas kontinuerligt till alla användares fördel precis som en låst plattform. Du får alltså fördelen med att systemet uppdateras och vidareutvecklas samtidigt som du kan förändra oerhört mycket själv.
 
Eftersom du kan byta ut de olika delarna, och även fronten och dess utvecklare eller byrå så är du inte inlåst på samma sätt som i en vanlig e-handelsplattform. Du har frihet att välja vad du vill och vem du vill jobba med.
 
 
 
 
 
Vill du veta mer om Kodmyran Commerce?
 
 
Boka en demo av Kodmyran Commerce!

Vi går igenom systemet och sätter upp en demo som du får ha fri tillgång till i 30 dagar!