Vi blickar framåt mot 2024

Som jag skrev förra året så är perioden mellan jul och nyår perfekt för att sammanfatta året, men så snart nyåret är passerat så brukar i alla fall jag vilja blicka framåt. Som företagare blickar man i och för sig framåt nästa hela tiden, men det kan vara bra att göra det lite mer strategiskt ibland och kanske också fundera lite längre framåt än i vanliga fall. Det gör jag genom att jag som vanligt blickar framåt och ställer årets planer mot vår vision, för att se hur vi ska nå den!

För er som missat det är den följande:

Vi på Kodmyran ska:

  • Bygga Sveriges mest driftsäkra och anpassningsbara standardplattform för e-handel.
  • Vara det naturliga valet för e-handlare som söker en bra e-handelsplattform och en e-handelspartner att växa tillsammans med.
  • Ha roligt tillsammans när vi utför vårt jobb och trivas på jobbet.
  • Sprida kunskap om e-handel och på så sätt hjälpa e-handlare

För att nå vår vision ska 2024 för vår del ägnas åt fortsatt synlighet, tydlighet och transparens, men även åt teknikskiften!

Under hela 2023 har vi arbetat med ett stort teknikskifte och en framtidssäkring av plattformen. Under q1 2024 räknar vi med att släppa den nya plattformen, version 7!

Vi har byggt om den så att dess drift nu baseras på Kubernetes. Det är en del av det vi behöver göra för att framtidssäkra, men också för att nå vår vision om att ”Bygga Sveriges mest driftsäkra och anpassningsbara standardplattform för e-handel” Vi tror att modern Kubernetesteknik och skalbarhet med cloudscale är en del av att nå det målet! Den delen av visionen som säger att vi ska, ”Vara det naturliga valet för e-handlare som söker en bra e-handelsplattform och en e-handelspartner att växa tillsammans med”, stöds också av det teknikskiftet. Att kunna skala sömlöst, är definitivt viktigt för en växande e-handlare!!!

I fjol pratade jag om att vi behövde ökad synlighet för att nå vår vision, eftersom att om ingen visste om oss och vad vi kunde, så var det svårt att nå delen: ”att vara det naturliga valet för en e-handlare”.

Jag har dock insett under året att det är inte bara mer synlighet i form av linkedininlägg, event och bloggande som behövs för att nå vår vision (som kanske är det vi jobbat mest med under 2023), utan vi behöver även skapa mer tydlighet när vi gör det! Vi behöver jobba både med synlighet och tydlighet samtidigt! Ökad synlighet utan tydlighet är inte ett bra mål. Att synas mer, men som något annat än vad man är, det är bara korkat!

Vi behöver alltså bli ännu bättre på att skapa tydlighet med vad vi erbjuder och att vi förtydligar vilka vi är ytterligare. Många kan nog ha en lite felaktig bild av oss, eftersom många känner till oss sedan tidigare och tror att inget förändrats, men alla bolag som funnits i mer än tio år har såklart förändrats och utvecklats. Det har även vi gjort!

I samband med det teknikskifte av plattformen som vi just nu håller på med, så har vi därför gjort om vårt erbjudande och förtydligat det ytterligare, så att det bättre speglar den verksamhet vi bedriver i dag. Vi har också genom att bygga om vår webbsida, och ge den en välbehövlig ansiktslyftning, försökt bättre förtydliga vad vi och plattformen erbjuder, och vilka vi är i dag.

Vi har såklart en del planer på att synas på event framöver och förtydliga vårt erbjudande och vilka vi är även på så sätt. Dels på våra egna event, men även andras. Vi tänkte exempelvis för första gången synas på Dcongress med en egen monter. Det ska bli så spännande. Otroligt nog så har jag själv aldrig lyckats tagit mig till D-congress, trots tappra försök. I fjol satte en akut blindtarmsinfalmmation käppar i hjulet men i år ska inget få komma emellan!

För att nå delvisionen: ”dela med oss av vår kunskap om e-handel” ska vi såklart fortsätta att dela med oss av vår kunskap på likedin, fb och på en del event. Jag hoppas att det är något som uppskattas av våra följare där. Jag ska försöka blogga lite mer och kanske skriva mer artiklar på våra kunskapssidor på vår egen sajt. Förhoppningsvis får jag mer tid till det i år än förra året. Jag har det i alla fall som målsättning. Några webinarier ska hållas som ska hjälpa till med den visionen. Framförallt vill vi prata tillgänglighet inom e-handeln. Något som många e-handlare missar och som det nu är dags att ta tag i, i och med den lag som kommer.

Hur går det med vår delvision ” Ha roligt tillsammans när vi utför vårt jobb och trivas på jobbet.” då? Jo jag kan svara för mig själv att jag haft väldigt roligt i slutet av året, när jag byggt om vår sajt tillsammans med delar av kodmyrangänget. Jag har också haft roligt när jag planerat saker tillsammans med Ola, även om det ibland varit tuffa saker att hantera. Soledad, Ola och jag hade fantastiskt roligt när vi gjorde marknadsplanen för 2023. Det var länge sedan jag skrattade så mycket som den veckan i augusti. Den var rena skratterapin för min del. Jag tycker mig se att utvecklarna som jobbat med teknikskiftet också haft ganska roligt tillsammans även om de inte alltid är överens. Jag hoppas att även övriga som jag inte jobbar lika nära i år haft roligt och trivts. Det verkar i alla fall så på våra medarbetarenkäter som vi gör, där trivsel kommer med höga siffror. Det är jag stolt över, för då når vi i alla fall en bit på den visionsdelen.