Ny release version 6.0.7 – Kodmyran Commerce

NY RELEASE 6.0.7

Hej alla kunder
Nu släpper vi release 6.0.7. I denna hittar ni lite blandat smått och gott:

PACKSTATION

Nu släpper vi vår nya packstation i nya admin. Den är gjord för att förenkla din orderhantering ytterligare, och tanken är att använda den tillsammans med streckkodsläsare. Du skriver ut plocksedlarna som vanligt i utskriftfliken och öppnar sedan packstationen när du ska packa. Där scannar du in vald order. Den kommer då upp på skärmen färdigifylld och du väljer fraktsätt och klickar på knappen ”skriv ut”. Då skrivs etikett ut samtidigt som ordern levereras ut. Den känner även av vilken frakt en order ska ha, så att du bara behöver ändra om du vill välja annan frakt. Du kan även ta bort produkter som inte kan levereras och skapa en delleverans. Du kan också ställa in att du vill ha kontrollscanning på en viss % av ordrarna. Då måste varje produkt i ordern scannas av innan utskrift kan göras.Detta ställs in på varje packare, så att olika packare kan ha olika % kontrollscanning på sina ordrar. Det gör att en rutinerad packare kan ha färre kontrollpunkter än en ny.

LAGERFLIK I NYA ADMIN

Det har kommit en ny flik i nya admin – Lagerfliken. Under denna kommer vi att samla saker som har med arbete på lagret att göra. Den kommer att fortsätta utvecklas och en del saker som har med lager att göra som nu ligger under andra flikar kommer att flytta dit framöver, exempelvis inventering m.m.. Tills vidare är det dock två saker där som är helt nya:
Lagerflyttar och Lagersök.

Lagerflytt innebär att du nu kan flytta saker mellan olika lager. Praktiskt för dig som avänder bulklager, eller för dig som har flera lager, eller ett lager för din e-handel och en för din fysiska butik.

Lagersök innebär att du kan se vad som ligger på vilken lagerplats. Du kan se hela lagret, eller delar av lagret. Om du söker på exempelvis lagerplats A, så kommer alla lagerplatser med A att visas och de produkter som ligger där.

Detta är användbart om du springer ute på lagret och ser en tom lagerplats. Då kan du enklet kika i lagersöken och se vad som skulle legat där. Om den varan har utgått, ja då kan du återanvända den platsen.

FORTNOXKOPPLING BOKFÖRINGSMODUL

Vi har nu två kopplingar mot Fortnox, en för bokföring och en för egen fakturering

Bokföringsmodulen (version 1) innebär att alla skickade ordrar förs över till fortnox och blir en faktura i Fortnox. De kan sedan prickas av I Fortnox antingen manuellt eller med hjälp av exempelvis Klarnas automatavprickning

BETALMODULER

 • Officiellt certifierad Klarna Checkout V3-modul.
 • Ny betalmodul för DIBS Easy.

För att kunna använda någon av dessa måste ett nytt avtal skrivas med resp betalleverantör. därefter kontaktas vi för att sätta upp modulen.

 • Fortnox egen faktura
Läggs upp som en betalmodul i butiken, vid leverans av ordern skapas en faktura i fortnox. Den kan skickas direkt och även bokföras direkt, alltefter hur man valt att ställa in modulen. Betaltiden och hur fakturan ska skickas kan även ställas in på kundnivå om man föredrar det.

ONEDOC

Vi har tillsammans med Unifaun skapat stöd för Onedoc. Det innebär att man kan skriva ut flera olika saker tillsammans med fraktetiketterna. Exempel på sådant kan vara reklam, returinformation, retursedel osv.

Man kan även skriva ut plocksedel och fraktetikett tillsammans för att slippa sortera om man kör det gamla orderflödet ( med nya packstationen görs det ju automatiskt). Detta är dock en tilläggstjänst och avgifter till Unifaun kan tillkomma.

ÖVRIGT

 • Produktimport kan nu hantera många kategorier i samma fält, åtskilda med ||, och varje nivå med //
  (samma som export klarat ett tag).
  Exempel:
  Testkategorin//Första underkategorin//Andra underkategorin||NästaKategori//UnderNivå
 • Justerat i tullfakturan för att bättre stämma med norska regler. Den inkluderar nu vikt och är mera kompakt.
 • Nu finns en Intrastat-rapport för rapportering till SCB av försäljning till andra EU-länder. Finns i nya admin under ’Ekonomi’.
 • Inleveranslista produceras nu även vid returer.
 • Inleveranslistan innehåller nu även EAN kod.
 • Möjlighet till plugin för att sortera fraktvalen i packstationen.
 • Stöd i Specter modulen för att kunna klarmarkera orders när de packats hos oss via deras WMS API.
 • Man kan nu styra exakt vilken fraktmodul som skall väljas av integrations API:t för nya order, inte bara typen.
 • Åtgärdat felmeddelande som dök upp när man tog bort annonser från Fyndiq-listan i admin.
 • Diverse fixar och förbättringar kring Fortnox-kopplingen. Exempelvis gällande hantering och fakturering av licensprodukter.