Hantera inköpen effektivt för din ehandel med Kodmyran Commere

Bra inköpssystem är en stor del av effektiv Ehandel

När man säger ehandel och utmaning för ehandlare, så tänker många på att marknadsföra sin butik för att få stora mängder besökare, att konvertera dessa besökare till kunder, att klara av att hantera stora flöden med ordrar effektivt på lagret, och att ha effektiva logistikflöden med en last mile som fungerar så att slutkunden blir nöjd. Men en del som väldigt få tänker på, är att även ens inköp behöver skötas på ett smidigt och effektivt sätt. Finns inga varor att handla, ja då är den andra delen väldigt svår att genomföra. Ett bra inköpssystem är alltså ett måste för en effektiv ehandel!

Effektivsera dina inköp är ett måste!

Som ehandlare själva, insåg vi på Kodmyran tidigt, att man som ehandlare behöver effektivisera sättet man gör sina inköp på. Där finns stora mängder tid, men även pengar att spara! Genom att göra sina inköp vid rätt tidpunkt, baserat på tidigare försäljning, minskar man onödiga inköp och får mindre hyllvärmare.

Det har gjort att vi valt att bygga in en inköpsfunktion i vår plattform. Den tar hänsyn till tidigare försäljning utifrån givna parametrar, vilka miniminivåer man valt att sätta som beställpunkter på sina produkter, samt produktbevakningar gjorda av ens slutkunder. Med några enkla knapptryckningar kan man på så sätt skapa inköpsordrar som därefter mailas till sin leverantör.

När de beställda varorna kommer hem till lagret, kan man enkelt plocka upp inköpsordern kontrollräkna och bara leverera in den i lagret med ett knapptryck.

Självklart kan man även använda sig av dropshipping via inköpssystemet,  då skapas en inköpsorder som mailas till leverantören när en droppshippingprodukt säljs och leverantören kan då direkt skicka ordern till ehandlarens slutkund. På så sätt sparar man massor med tid.

Kodmyran Commerce – affärsystem för fler ehandlare

Tidigare var dessa finesser något som bara ehandlare med Kodmyran som ehandelsplattform kunde använda sig av. Nu i och med vår headlessatsning och våra nya APIer, så kan även ehandlare med andra system använda sig av vårt inköpssystem. Det kräver dock att de har en koppling mot Kodmyran Commerce. Då använder man Kodmyran Commerce som ett affärssystem för sin order, lager, och inköpshantering Det fungerar med de flesta ehandelsplattformar! Kontakta oss gärna för mer information.

Du kan läsa mer här om andra tidsbesparande saker som ingår i Kodmyran Commerce

En kommentar

Kommentarer har stängts av.